Wim Ballieu creëert een betoverend dessert met Nutella

Het aftellen naar de eindejaarsfeesten is aangebroken. Tijd om royaal te tafelen met familie & vrienden en te keuvelen bij een knisperend haardvuur. Kerstmis wordt dit jaar een tikkeltje magischer, want chef Wim Ballieu bedacht een feestdessert met Nutella in de hoofdrol.

Story image

Nutella is wereldwijd beroemd als favoriet op de boterham. Daarnaast leent het zich ook perfect als veelzijdig ingrediënt in verrassende desserts. Ieder jaar pakt Nutella uit met heerlijke kerstrecepten die door het hele gezin gesmaakt én gemaakt kunnen worden. Van ambachtelijke pannenkoeken tot schattige cupcakes en macarons: Nutella geeft elk recept een feestelijke finishing touch.  

Dit jaar slaan Nutella en Wim Ballieu, chef en eigenaar van Balls & Glory, de handen in elkaar. Samen bedachten ze een origineel recept dat ronduit (what’s in a name) op een kerstbal lijkt: de Nutella Tiramisu Ball.

Story image
« Als kind van de jaren tachtig ben ik opgegroeid met stokbrood & Nutella op de zondagse ontbijttafel. Reeds als klein jongetje smolt ik voor de heerlijk authentieke smaak ervan, dus nu gebruik ik het dankbaar in mijn dessertenkeuken. Want dit dessert brengt het beste van beide werelden samen: een verrukkelijke tiramisu en een vleugje Nutella. » vertelt Wim Ballieu. « De rijke smaak van hazelnoten matcht goed met de frisheid van mascarpone. Soit, een bijzonder lekker & leuk dessert voor de eindejaarsfeesten. »

Het exclusieve dessert prijkt de hele maand december op de kaart van de zeven Balls & Glory restaurants* van Wim Ballieu. Keukenprinsessen & -prinsen kunnen de lekkernij ook thuis bereiden aan de hand van het recept in bijlage.


De Belgische slow food-cultuur

Balls & Glory, het restaurantconcept van Wim Ballieu, past perfect binnen onze Belgische eetcultuur. In elke vestiging kun je je smaakpapillen in een ongedwongen sfeer laten verwennen. Zo krijg je op je bord een handgerolde bal - met of zonder vlees - en een heerlijke stoemp voorgeschoteld. Met Balls & Glory is Wim Ballieu tevens voortrekker van de Belgische slow food-trend: alle gerechten worden ter plekke bereid met superieur varkensvlees, verse groenten & de lekkerste aardappelen.

Ingrediënten van de beste kwaliteit

Van doorgewinterde professionals tot hobbykoks, de heerlijke smaak en kwaliteit van Nutella heeft reeds talrijke foodies weten te inspireren. Bovendien zijn de zeven ingrediënten 100% natuurlijk en worden ze met de grootst mogelijke zorg geselecteerd. Zo garanderen we je de unieke smaak die Nutella zowel op de ontbijttafel als in de keuken tot een favoriete smeerpasta maakt.  

Gedurende de hele maand december 2019 kan je voor de prijs van 7€ (en 5€ voor take-away) in alle 7 Balls & Glory restaurants* van dit betoverende Nutella-dessert genieten. Een unieke gelegenheid om de feestdagen te vieren en de maaltijd af te sluiten met een buitengewoon zoet genot.

* Brussel, Antwerpen, Gent, Leuven, Sint-Niklaas, Mechelen, Oostende

https://www.nutella.com

http://ballsnglory.be


Je kan het persbericht, het recept en het beeldmateriaal in hoge resolutie hieronder downloaden:

NUTELLA_Tiramisu.zip 44 MB

Voor meer informatie, een eventuele samenwerking of een interview, contacteer:

Francine De Caluwe
Francine De Caluwe oona agency Antwerp
Sofie Pintens
Sofie Pintens oona agency Antwerp

 

Over Nutella Belgium

NUTELLA®: MEER DAN 50 JAAR GESCHIEDENIS EN GENOT

Nutella® werd in 1964 door Michele Ferrero gecreëerd aan de hand van het recept van de gianduja dat zijn broer Pietro Ferrero – confiseur en stichter van Ferrero – in 1946 in de Italiaanse regio Piemonte bedacht. Nutella® wordt gemaakt met kwaliteitsingrediënten die met de grootst mogelijke zorg geselecteerd worden. De smeerpasta is het resultaat van een nauwgezet en artisanaal geïnspireerd productieproces. Net daarom kent deze unieke pasta over de hele wereld miljoenen trouwe fans. De beroemde hazelnootpasta is beschikbaar in bijna 160 landen. In 2014 vierde Nutella® zijn 50e verjaardag. Het merk wordt in België sinds 1964 – dus al 55 jaar - verkocht.